Celor care grăbesc rugăciunea lor, vreau să le reamintesc că toate acele lucruri pentru care vă stresați, sunt numai în Mâinile celui înaintea Căruia stați.
Ce ai face dacă ar veni la tine îngerul morții și ți-ar spune că ultima rugăciune a ta pe care ai efectuat-o va fi ultima ta rugăciune?
Câți dintre noi nu l-am ruga să ne mai dea o șansă?
Cei mai mulți dintre noi i-am spune- Acordă-ne încă o șansă să ne mai rugăm o rugăciune!
Atunci de ce nu ne rugăm mereu în așa fel încât am fi mulțumiți de ultima noastră rugăciune?
Iar celor care se grăbesc în rugăciunea lor, vreau să le reamintesc că de ceea ce vă e teamă că veți pierde, sau veți rata, toate acele lucruri pentru care vă stresați și care vă fac să vă grăbiți în rugăciune, sunt numai și numai în Mâinile celui înaintea Căruia stați. SubhanAllah- Cât de Măreț este Allah
Așadar de ce să ne grăbim?
S-ar putea oare, ca pentru simplul fapt că mi-am prelungit rugăciunea Allah să mă pedepsească? O să pierd acea întâlnire importantă, sau vreo discuție cu cineva drag nouă? Nu zic să vă dați peste cap tot programul însă ceea ce vă spun este să nu vă grăbiți atunci când efectuați rugăciunea, deoarece toate acestea sunt în controlul Celui înaintea Căruia stați.
Prin urmare dragi frați și surori, suntem pe cale să începem rugăciunea, am vorbit despre dragostea lui Allah pentru noi, și cum ar trebui și noi să răspundem acelei iubiri. Cum Allah este cel mai iubit de către noi, și cum avem și cum ar trebui să avem emoții atunci când întâlnirea cu El se apropie. Am vorbit despre Adan- chemarea la rugăciune, și despre Abluțiune.
Înainte de a începe rugăciunea, vreau să luați în considerare felul în care sunteți îmbrăcați și cu ce. Cei mai mulți dintre noi, când ies afară sau sunt invitați la diferite evenimente punem cele mai frumoase haine pe noi, nu-i așa?
Iar când vine vorba de rugăciune, îi vezi ba cu hainele agățate, rupte, sau mai rău murdare. În niciun caz nu trebuie să se întâmple asta cu noi! Tu te afli într-o întâlnire cu Allah Preaînaltul, nu spun că trebuie să ne îmbrăcăm de gală, dar trebuie să fim curați, și să ne preocupe acest lucru mai ales că suntem pe cale să-L întâlnim pe Allah. Dacă de ex stați acasă-suroriile pot pune și parfum, de asemenea trebuie să se asigure că aurah -nu este descoperită- adică părțile corpului care trebuiesc acoperite. Cum de ex se întâmplă cu frații noștri mai nou din cauza modei- pantalonii au o talie foarte joasă iar cand ei sunt în sujood (în prosternare) partea lor din spate se descoperă. Trebuie să fie foarte precauți și ei și să se îmbrace cu tricouri mai lungi pentru a evita această situație care este și jenantă la urma-urmei.
Deci, avem deja aceste informații așa că suntem pregătiți să începem rugăciunea.
Cu toții știm că fiecare acțiune are o intenție. Așadar când doresc să mă rog trebuie să am o intenție care să întărească acțiunea care urmează. Însă o mare și comună greșeală pe care o fac mulți musulmani este rostirea intenției cu voce tare, practic nu trebuie să rostim nimic. Intenția ta este în inimă este ca și o realizare a acțiunii pe care urmează să o fac. Deci nu se rostește intenția și nu există nicio anume rugă sau frază care ar trebui rostită sau gândită. Tu doar te ridici și realizezi și conștientizezi ceea ce urmează să faci...
Acestea fiind spuse- trecem mai departe și după ce avem intenția de a ne ruga- stăm îndreptați spre Qiblah (Mecca) pregătiți de rugăciune și ce spunem?
Spunem:
Allahu akbar- Allah este Cel mai Mare
Aceste două cuvinte sunt cele mai des întâlnire și folosite în rugăciune. Până la 300 de repetări pe zi sau mai mult luând în considerare și pomenirile.
De ce nu -Alhamdulilah?
De ce nu- La ilaha illa Allah?
De ce nu -SubhanAllah?
Slavă lui Allah, Allahu akbar are un impact foarte puternic și o însemnătate măreață. Allah este Akbar- este mai Mare decât orice gând mă fură în rugăciune, Allah este Akbar decât familia mea, decât casa mea, decât afacerea mea, decât averea mea, mai mare decât orice. Declar acest lucru înainte de a începe rugăciunea, subhanAllah- Cât de Măreț este Allah.
Și din înțelepciunea lui Allah Preaînaltul ne-a ordonat să repetăm aceasta expresie, după fiecare schimbare a poziției în rugăciune, de ce? Pentru că noi câteodată suntem distrași de altele, de gândurile noastre de exemplu, așadar când spunem Allahu akbar, revenim înapoi la Salah (la rugăciune). Allah ne reamintește că El este mai Mare decât la ceea ce ne-am gândit noi și să lăsăm deoparte la ceea ce ne gândim și să revenim la rugăciune.
Unii oameni încep rugăciunea lor cu o minciună. Vă imaginați lucrul acesta?
Imediat ce ei spun Allahu akbar, încep să se gândească la orice altceva înafară de Salah. Fie ca Allah să nu ne facă dintre aceștia.
Dragi frați și surori, în momentul în care spunem Allahu akbar 5 lucruri se întâmplă:
Și vreau să vă imaginați toate acestea, de fiecare dată când vă rugați și faceți ruku și sujood cum toate păcatele voastre cad.
Un companion a venit la profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) plângându-se că este intimidat în rugăciune și căutând un sfat. Profetul (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) i-a spus ca atunci când simte că este distras să își întoarcă capul în partea stângă, să spună Audhu bilahi minaș șeitan ar rajim - în traducere - caut adăpost la Allah față de diavolul cel alungat și să scuipe (cu aer, nu cu salivă) de trei ori în acea parte. Și acest lucru trebuie făcut numai atunci când suntem foarte distrași și nu ne putem concentra în niciun fel.
Așadar, Allahu akbar, Allah este mai mare decât toată creația, și stau în fața creatorului a tot ce ne înconjoară. SubhanAllah, Creatorul a lucrurilor pe care nici măcar nu le-am văzut sau Creatorul a lucrurilor nedescoperite încă. Vreau să-ți amintești în momentul în care faci sujood- că te prosternezi înaintea Creatorului a tot ce ne înconjoară.
SubhanAllah- Cât de Măreț este Allah!
Prin umare- Am spus Allahu akbar- și urmează în același timp să ridicăm mâinile. În legătură cu aceasta trebuie să menționez că degetele trebuie să fie apropiate și se ridică mâinile ori la nivelul umerilor ori până la nivelul urechilor (fără ca urechile să se atingă- așa cum vedem practica unor frați și surori care nu este în concordanță cu sunnah).
Se ridică mâinile în patru poziții în rugăciune.
Ridicarea mâinilor, este ca un simbol al supunerii la voia lui Allah. E aproape instinctiv, atunci când cineva vă amenință de exemplu, ce faceți? Ridicați mâinile în sus- Mă supun! Nu este exemplul cel mai potrivit însă ca idee, atunci când veți sta din nou în rugăciune să înțelegeți că acest lucru simbolizează supunerea voastră la Creator.
Data viitoare in șa Allah vom păși și mai mult în rugăciune …
Umm Abdur Rahman
https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html
Umm Abdur Rahman